Nieuws

CLASSMINI 580. Een nieuw avontuur.

CLASSMINI 580.  Een nieuw avontuur.

Recentelijk lanceerde Don McIntyre, de organisator van de Golden Globe Race 2018, een nieuw initiatief.  De ontwikkeling van de eenheidsklasse Mini580.

IMG_7517

Een kleine, zelf te bouwen, multiplex/epoxy boot waarmee grote oversteken gemaakt gaan worden. Het ontwerp is simpel en degelijk. Geen high tech constructies of oplossingen.

De ontwerper is de Pool Janusz Maderski. Deze heeft ook de SETKA-A en B ontworpen. Een vergelijkbaar, zo mogelijk nog eenvoudiger bootje van 5 meter lengte. Ook dit is een eenheidsklasse waarmee dezelfde reizen worden gemaakt. Elke 4 jaar wordt er door een groep van voornamelijk Poolse zeilers een oversteek gemaakt van Europa naar de Carieb. Via de site van Maderski is hier veel over te vinden.

McIntyre adventures heeft dan ook een ambitieus programma gepresenteerd: Mini Globe race 2024. In etappes de wereld rond.

IMG_7547

Voor die tijd staan er echter eerst andere tochten op het programma. Meer hierover is te vinden op   www.classmini580.com

De belangstelling voor dit initiatief is wereldwijd erg groot.  Er zijn dan ook vergevorderde plannen om op werf minimaal 1 exemplaar te gaan bouwen. Vervolgens wordt de boten ook aangeboden als bouwpakket of casco. Geheel in de traditie van de Kolibri werf.

Omdat de tekeningen voor de professionele bouwers pas na 14 maart ter beschikking komen is er over uitvoering en prijzen op dit moment helaas nog niets te melden.

 

 


Laatste Nieuwsberichten