Nieuws

Vorderingen 6.5

Vorderingen 6.5

 

Het is weer de hoogste tijd voor een update over de vorderingen. In het laatst gepubliceerde bericht was de boot nog dek-, en dakloos. Dat is inmiddels opgelost.

IMG_3715

IMG_3784

Het dak erop.

IMG_3650

Kuipconstructie en dekken geplaatst.

 

 

 

 

 

 

Ook hebben we het dek, de kajuit en de kuip gelakt. Je mag zien dat het een houten boot is, dus hebben we de kajuitszijkanten en de spiegel blank gelakt. Het dek is met een lichtgrijze kleur ook erg fraai geworden. Het schilderen van de romp in de definitieve kleur volgt nog. Eerst maar eens van het fraaie weer geprofiteerd en de boot naar buiten gereden om de mast erop te zetten.

IMG_4035

IMG_4058

Je mag zien dat het een houten boot is

Om de verstaging definitief op de juiste lengte te maken wordt de mast eerst met behulp van de vallen er tijdelijk op gezet en netjes uitgericht. De juiste staaldraadlengtes kunnen dan bepaald worden. Ook kan de zeilmaker de maten opnemen om de zeilset te gaan maken.

IMG_4057

Proefplaatsing van de mast.

 

 

 

 

 

 

IMG_4069

Onze meest ervaren kracht maakt het kielmal

Ook wordt er inmiddels aan het kielmal gewerkt. Een nauwkeurig klusje. Het mal bestaat uit 2 halve kielen die exact elkaars spiegelbeeld moeten zijn.  Dit is nodig voor de gieterij om de kiel te kunnen gieten. De standaardkiel zal van gietijzer worden, maar er ligt ook een ontwerp voor een racekiel met een loden bulb klaar.

IMG_4071


Laatste Nieuwsberichten