Nieuws

Kolibri 900 Amazilia

Kolibri 900 Amazilia

Amazilia is een geslacht van vogels uit de familie kolibries (Trochilidae). Het geslacht telt 30 soorten.[1]  (Uit Wikipedia)

Amazilia_fimbriata

Niet verwonderlijk dat er een Kolibri rondvaart die dezelfde naam draagt. Afgelopen maand is deze boot eens flink onderhanden genomen en rondom opnieuw geschilderd. Het begon allemaal met kranen en demonteren van de kiel. IMG_3069

Na transport naar de werf werd er voortvarend gehandeld en is de boot helemaal geschuurd. Zoals wel vaker gebeurt kwamen we hier ook nog een verrassing tegen, die een stevige ingreep en aanpassing vroeg. De puttings van de onderwanten (korte zijstagen) waren op een onjuiste manier geconstrueerd. De aanpassing hiervan was noodzakelijk om te voorkomen dat de mast een keer overboord zou gaan in zwaar weer.

 

 

 

 

 

Aan beide zijden is een stuk dek verwijderd zodat  de plek goed bereikbaar werd om er een degelijk puttingschot in te kunnen lijmen. Nadat het dek weer dichtgemaakt is en de boot uiteindelijk ook geheel geschilderd was dit het resultaat.

Een fraaie nieuwe putting , voorzien van een dekplaat en onderdeks muurvast verankerd.

IMG_3397

 

Na voltooiing van de werkzaamheden heeft de eigenaar zelf alle beslagen weer gemonteerd. Het resultaat is een, mede door de nieuwe kleurstelling,  zo goed als nieuw schip wat er weer jaren tegen kan.

IMG_3399


Laatste Nieuwsberichten